Ügyfélszolgálat: 06-1-444-51-44
H-P: 6:00-17:00
info@odbe.hu

Hatóságihír

Csempész-próbálkozás Röszkén

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei mintegy 2600 doboz adózatlan cigarettát találtak két, csempészetre átalakított személygépjárműben Röszkén. A dohányterméket, valamint a járműveket lefoglalták, mindkét ügyben költségvetési csalás miatt indult büntetőeljárást.

A pénzügyőrök egy osztrák rendszámú, Renault személygépjárművet ellenőriztek a röszkei határkirendeltségen. Az autót vezető osztrák férfi úgy nyilatkozott, hogy bejelenteni való árut nem visz magával. A pénzügyőrök a nyilatkozatot elfogadták, azonban kockázatelemzés alapján a gépkocsit teljesen átvizsgálták.

Az autó első ülése alatt, a hátsó lámpái mögött, valamint a hátsó lökhárítóban kialakított rejtekhelyről, összesen 1 200 doboz (Chesterfield, Memphis, Davidoff, Camel és Marlboro márkájú) magyar adójegy nélküli cigaretta került elő.

Rövid idő elteltével ismét egy osztrák férfi által vezetett, osztrák gépkocsit vizsgáltak át a pénzügyőrök Röszkén. Az ellenőrzésben segített Sziszi, a cigaretta felderítésére kiképzett szolgálati kutya is, aki a jármű padozatánál jelzett.

A tételes vizsgálat során az autó házilag átalakított dupla alvázából megközelítőleg 1400 doboz (Chesterfield, Ashima, Marlboro és Davidoff márkájú) magyar adójegy nélküli cigaretta került elő.

A pénzügyőrök a mintegy 3 millió forint értékű adózatlan cigarettát, valamint a házilag, csempészetre átalakított gépjárműveket lefoglalták, a két sofőr ellen költségvetési csalás miatt a NAV pénzügyi nyomozói indítottak eljárást.

Forrás: www.nav.gov.hu

Országos Dohányboltellátó Kft.

2016. december 13.