Folyamatleírás

Az on-line regisztráció menete lépésről-lépésre

Tisztet Partnereink!

Az Önök adatvédelmi biztonsága érdekében, valamint azért, hogy csak az arra jogosultak tudjanak on-line felületünkre belépni és ott megrendeléseket leadni, egy több szakaszból álló regisztrációs folyamatot állítottunk össze.

Ebben a folyamatban Önök azonosítják a dohányboltjukat, megadják az ezzel összefüggő adatokat, elfogadják az adatvédelmi tájékoztatót, a regisztrációt követően  pedig a későbbiekben hozzáférési adatokat kapnak a „Rendelés” menüpontba való belépéshez, ahol lehetőségük lesz részleges vagy teljes megrendelési „Meghatalmazást” adni az Önök által kiválasztott személyeknek.

A regisztráció kitöltése átlagosan 25-30 percet vesz igénybe, és szükséges hozzá a koncesszió gyakorlója, aki egyéni vállalkozó esetén a Vállalkozó, társaság esetén pedig a cégjegyzésre jogosult személy(ek).

Fontos, hogy koncessziónként (Nemzeti Dohányboltonként) kell a regisztrációt megtenni!

Hasznos, ha előkészítik az alábbi dokumentumokat:

  • Dohány kiskereskedelmi engedély (továbbiakban NAV engedély) vagy egyéb kijelölő határozat
  • Személyi igazolvány
  • Lakcím kártya

 

1. Lépés.

Kérjük, hogy a kijelölési okirat mindkét oldalát szkennelve, a regisztracio@odbe.hu e-mailre címre küldje el, vagy hívjon minket a +36 1 444 51 44-es telefonszámon, hogy tájékoztatni tudjuk a teendőkről.

2. Lépés.

Az ODBE weboldalán (www.odbe.hu) a „Regisztráció” menüpontra kattintva tudja elkezdeni a regisztrációs folyamatot.

3. Lépés.

Kérjük, írja be a NAV – engedélyen található DKE számát a „DKE- szám” mezőbe, illetve, ha ezzel NEM rendelkezik, akkor (és csakis akkor) a Kijelölési okiratszámot a „Kijelölési okirat – szám*” mezőbe. Előfordulhat olyan eset, hogy egy adat többször kell megadnia a regisztráció folyamán.

* KJ/HUvagy RT/HU-val kezdődő szám melyet a kijelölési okiraton találhat.

4. Lépés.

A tájékoztató elolvasása után kattintson a „Tovább” gombra.

5. Lépés.

A megjelenő űrlap kitöltésével kapcsolatban az alábbi információkat fontos tudni:

  • A „jogosult” csak természetes személy lehet, jelen esetben az, aki a koncessziós szerződést az NDN Zrt.-vel megkötötte. Ezeknél a mezőknél az Ő adatait kérjük.
  • A „jogosultságot gyakorló” jelen esetben csak egyéni vállalkozó vagy gazdasági társaság lehet. Ezeknél a mezőknél az ehhez kapcsolódó adatokat kérjük rögzíteni.
  • NAGYON FONTOS: Az értesítési telefonszámhoz és az értesítési e-mail címhez azokat az adatokat írják be, amivel a koncesszió gyakorlóját érhetjük el. A későbbiekben lesz mód arra, hogy Ön vagy Önök megrendelési jogosultságot adjanak Meghatalmazottaik részére, de ehhez szükséges, hogy először Önt vagy Önöket azonosítsuk.

6. Lépés.

Miután az adatokat kitöltötte lépjen tovább a „Tovább” gombbal, a következő oldalon ellenőrizheti a megadott adatok helyességét. Amennyiben az adatok helyesek, kérjük, kattintson a „Jóváhagyom” gombra, ha módosítani kell, lépjen a „Vissza” gombra való kattintással.

7. Lépés

A következő oldalon tudja elolvasni az Adatvédelmi tájékoztatót, melyet az oldalon elhelyezett kis négyzetben tud elfogadni.

Fontos: Az Adatvédelmi tájékoztató elfogadása szükséges a regisztráció folytatásához.

A folytatásban a jogosultság gyakorlójának személyes adatait kell megadni.

8. Lépés

Ön vagy:

  • Egyéni vállalkozó

VAGY

  • Társaságban önálló képviseleti joggal rendelkező személy (pl. Bt beltag)

VAGY

  • Társaságban együttes képviseleti joggal rendelkező személyek* (pl. Bt beltag és kültag)

Kérjük, válassza ki az Ön vállalkozási formáját és kattintson rá.

*Együttes képviseleti jog esetén mindkét képviselő jelenléte szükséges a regisztráció folytatásához!

9. Lépés

A figyelmeztető szöveg elolvasása után, amennyiben Ön (ök) a jogosult (ak) a további adatok kitöltésére, kattintson, kattintsanak a „Tovább” gombra.

10. Lépés

A 2. űrlapon személyes adatokat kell kitölteni. Amennyiben Önök a Társaságban (pl. Bt) együttes képviseleti joggal rendelkeznek, úgy mindkét képviselő adatait írják be. Miután az adatokat kitöltötte lépjen tovább a „Tovább” gombbal, a következő oldalon ellenőrizheti a megadott adatok helyességét. Amennyiben az adatok helyesek, kérjük, nyomjon a „Jóváhagyom” gombra, ha módosítani kell, lépjen a „Vissza” gombra.

11. Lépés

Jóváhagyás után a következő oldalon tud engedélyt adni arra, hogy személyes adatait tároljuk. Fontos: Ennek az engedélynek a megadása szükséges a regisztráció folytatásához.

12. Lépés

A regisztráció befejeződött. Rendszerünk generál Önnek egy jelszót valamint egy ODBE – azonosítót, amit az Ön által megadott e-mail címre küldünk el, ezekkel a későbbiekben be tud lépni a „Rendelés” menüpontba, ahol megváltoztathatja jelszavát, meghatalmazást adhat kollégáinak és elkezdhet ismerkedni a megrendelési kezelőfelülettel. Fontos, hogy a rendelési felület használata az ÁSZF online elfogadásához kötött. Az ÁSZF elektronikus elfogadása után nem szükséges külön papír alapon is szerződni, azt követően ismertté válnak mind a szállítási gyakoriságok mind a szállítási napok és a boltonkénti keretösszegek.

Amennyiben nem sikerül a regisztráció, kérjük hívja Ügyfélszolgálatunkat, munkanapokon 6:00-18:00 között: +36 1 444 51 44, vagy küldjön e-mailt a regisztracio@odbe.hu email címre. Regisztrációjához sok sikert kívánunk!

Köszönettel:Országos Dohányboltellátó Kft.