Hatósági hírek

Csempész-próbálkozás Röszkén

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei mintegy 2600 doboz adózatlan cigarettát találtak két, csempészetre átalakított személygépjárműben Röszkén. A dohányterméket, valamint a járműveket lefoglalták, mindkét ügyben költségvetési csalás miatt indult büntetőeljárást.

A pénzügyőrök egy osztrák rendszámú, Renault személygépjárművet ellenőriztek a röszkei határkirendeltségen. Az autót vezető osztrák férfi úgy nyilatkozott, hogy bejelenteni való árut nem visz magával. A pénzügyőrök a nyilatkozatot elfogadták, azonban kockázatelemzés alapján a gépkocsit teljesen átvizsgálták.

Az autó első ülése alatt, a hátsó lámpái mögött, valamint a hátsó lökhárítóban kialakított rejtekhelyről, összesen 1 200 doboz (Chesterfield, Memphis, Davidoff, Camel és Marlboro márkájú) magyar adójegy nélküli cigaretta került elő.

Rövid idő elteltével ismét egy osztrák férfi által vezetett, osztrák gépkocsit vizsgáltak át a pénzügyőrök Röszkén. Az ellenőrzésben segített Sziszi, a cigaretta felderítésére kiképzett szolgálati kutya is, aki a jármű padozatánál jelzett.

A tételes vizsgálat során az autó házilag átalakított dupla alvázából megközelítőleg 1400 doboz (Chesterfield, Ashima, Marlboro és Davidoff márkájú) magyar adójegy nélküli cigaretta került elő.

A pénzügyőrök a mintegy 3 millió forint értékű adózatlan cigarettát, valamint a házilag, csempészetre átalakított gépjárműveket lefoglalták, a két sofőr ellen költségvetési csalás miatt a NAV pénzügyi nyomozói indítottak eljárást.

Forrás: www.nav.gov.hu

Országos Dohányboltellátó Kft.

2016. december 13.

Orgazda Gyulán

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei mintegy 1600 doboz adózatlan cigarettát találtak egy gyulai férfi házában. Az ügyben orgazdaság miatt indult eljárás.

A NAV Békés megyei pénzügyőrei egy gyulai férfi ingatlanát vizsgálták át, amikor a ruhásszekrényekből és különböző rejtekhelyekről mintegy 1600 doboz magyar adójegy nélküli cigaretta került elő. A férfi a füstölnivalót sajátjának ismerte el, azonban azok származását semmilyen módon nem tudta igazolni.

A pénzügyőrök a megközelítőleg 1,8 millió forint értékű adózatlan cigarettát lefoglalták, és orgazdaság miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

Mivel a férfi már több alkalommal volt érintve jövedéki és büntető ügyben is, valamint tartani lehetett attól, hogy újabb bűncselekményt követ el, a pénzügyi nyomozók őrizetbe vették.
 
Forrás: www.nav.gov.hu
 
Országos Dohányboltellátó Kft.
 
2016. november 11.

Ágyakba rejtették a cigarettát

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Bács-Kiskun megyei pénzügyőrei mintegy 25 ezer doboz adózatlan cigarettát, valamint 10 kilogramm dohányt találtak ágyakban elrejtve. Az ügyben költségvetési csalás miatt indult eljárás.

A pénzügyőrök egy kecskeméti ingatlanon tartottak jövedéki ellenőrzést. Az ellenőrzéskor ágyakban, kartondobozban, valamint zsákban elrejtve mintegy 25 ezer doboz magyar adójegy nélküli cigarettára, valamint 10 kilogramm dohányra bukkantak.

Az ingatlan tulajdonosa elmondta, hogy a dohánytermékeket egy ismeretlen hozta az ingalanra, melyet neki kellett volna Nyugat-Európába szállítania, azonban a cigaretta és a dohány származását semmilyen módon nem tudta igazolni.

A pénzügyőrök a mintegy 25 ezer doboz adózatlan cigarettát és a 10 kilogramm dohányt lefoglalták, egyidejűleg költségvetési csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál. A jövedéki bírság várható összege 28 millió forint.

Forrás: www.nav.gov.hu

Tisztelettel:

Országos Dohányboltellátó Kft.

2016. október 10.

10 ezer szál csempészcigaretta két buszsofőrnél

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei mintegy 10000 szál adózatlan cigarettát találtak két autóbuszban Röszkén. A dohányterméket lefoglalták, az ügyben költségvetési csalás miatt indult büntetőeljárás.

A pénzügyőrök egy szerb rendszámú autóbuszt ellenőriztek a röszkei határkirendeltségen. A sofőrök, valamint az utasok elmondták, hogy bejelenteni való árut nem visznek magukkal. A pénzügyőrök a nyilatkozatokat elfogadták, azonban az autóbuszt teljesen átvizsgálták.

Az ellenőrzéskor a vezetőülés, valamint az elektromos kapcsolószekrény mögötti gyári rekeszből összesen 7 400 szál, magyar adójegy nélküli cigaretta került elő. A jármű szerb vezetője a dohányterméket magáénak ismerte el, majd ezután a pénzügyőrök által kiszabott 983 ezer forint vámigazgatási bírságot a helyszínen megfizette.

Rövid idő elteltével – szintén Röszkén – egy magyar autóbuszt vizsgáltak át a pénzügyőrök. A tüzetes ellenőrzés eredményeként a magyar sofőr pihenőágya mellett található tárolóban, hűtőtáskába csomagolva összesen 2 360 szál magyar adójegy nélküli cigarettára bukkantak.

A pénzügyőrök a több százezer forint értékű adózatlan cigarettát lefoglalták. A szerb, valamint magyar sofőr ellen költségvetési csalás elkövetése miatt a NAV pénzügyi nyomozói eljárást indítottak.
 
Forrás: www.nav.gov.hu
 
Országos Dohányboltellátó Kft.
 
2016. október 4.

Orgazda bukott le Békéscsabán

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei megközelítőleg 4100 doboz, mintegy 4,6 millió forint értékű adózatlan cigarettát találtak egy békéscsabai férfi garázsában.

A pénzügyőrök Békéscsabán igazoltattak egy férfit, akinél egy vászontáskában 200 doboz magyar adójegy nélküli cigarettát találtak. Az ellenőrzéskor a férfi elmondta, hogy a garázsában is tart még cigarettát. A garázs átvizsgálásakor további 3900 doboz különféle márkájú (Compliment Slims, Lifa Menthol, Lifa Strawberry, Feszt) magyar adójegy nélküli cigaretta került elő. A férfi azt is elmondta, hogy a cigarettát saját magának vásárolta egy számára ismeretlen személytől.

A pénzügyőrök az adózatlan, mintegy 4,6 millió forint értékű cigarettát lefoglalták, és orgazdaság miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

Forrás: www.nav.gov.hu

Országos Dohányboltellátó Kft.

2016.09.29.

Bútorlapok közé rejtett cigarettaszállítmány

Csaknem 3,7 millió szál cigarettát rejtett annak a kamionnak a raktere, amelyet a pénzügyi nyomozók orgazdaság gyanúja miatt lefoglaltak. A sofőrt gyanúsítottként kihallgatták.

A pénzügyőrök egy éjszakai ellenőrzés során az M0 autóút alacskai pihenőjénél megállítottak egy magyar kamiont, amely az okmányok alapján fenyő fűrészárut szállított Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből Csehországba. A rakomány átvizsgálásakor a szolgálati kutya jelzése alapján felmerült a gyanú, hogy a szállítmányban elrejtve dohánytermék található, ezért a kamiont a pénzügyi nyomozók alaposan átvizsgálták.

A raktérben 18 raklapon bútorlapokat találtak. A bútorlapok két farostlemezből álltak, széleik alumínium léccel voltak megerősítve. A pénzügyi nyomozók a bútorlapokat szétfeszítve, a két rétegelt farostlemez között kialakított üregekben összesen több mint 184 ezer doboz különféle márkájú adózás alól elvont cigarettát találtak.

Az elkövetők, a lebukást elkerülendő, a cigaretta fedésére használt árut nagy gondossággal állították össze. A raklapokon található felső három és az alsó bútorlapot üresen hagyták, és a kamion hátuljában lévő két raklapon lévő összes bútorlap üregébe deszkát helyeztek el a cigaretta helyett, bízva abban, hogy az ellenőrzést végzőket félrevezethetik.

A pénzügyi nyomozók a hozzávetőleg 168 millió forint értékű cigarettát, a fedőárut és a kamiont lefoglalták. Az ügyben orgazdaság miatt a NAV észak-alföldi pénzügyi nyomozói nyomoznak. A kamion ukrán-magyar kettős állampolgárságú sofőrjét gyanúsítottként kihallgatták.

Forrás: www.nav.gov.hu

Országos Dohányboltellátó Kft.

2016. szeptember 19.