Ügyfélszolgálat: 06-1-444-51-44
H-P: 6:00-17:00
info@odbe.hu

Hatóságihír

Bútorlapok közé rejtett cigarettaszállítmány

Csaknem 3,7 millió szál cigarettát rejtett annak a kamionnak a raktere, amelyet a pénzügyi nyomozók orgazdaság gyanúja miatt lefoglaltak. A sofőrt gyanúsítottként kihallgatták.

A pénzügyőrök egy éjszakai ellenőrzés során az M0 autóút alacskai pihenőjénél megállítottak egy magyar kamiont, amely az okmányok alapján fenyő fűrészárut szállított Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből Csehországba. A rakomány átvizsgálásakor a szolgálati kutya jelzése alapján felmerült a gyanú, hogy a szállítmányban elrejtve dohánytermék található, ezért a kamiont a pénzügyi nyomozók alaposan átvizsgálták.

A raktérben 18 raklapon bútorlapokat találtak. A bútorlapok két farostlemezből álltak, széleik alumínium léccel voltak megerősítve. A pénzügyi nyomozók a bútorlapokat szétfeszítve, a két rétegelt farostlemez között kialakított üregekben összesen több mint 184 ezer doboz különféle márkájú adózás alól elvont cigarettát találtak.

Az elkövetők, a lebukást elkerülendő, a cigaretta fedésére használt árut nagy gondossággal állították össze. A raklapokon található felső három és az alsó bútorlapot üresen hagyták, és a kamion hátuljában lévő két raklapon lévő összes bútorlap üregébe deszkát helyeztek el a cigaretta helyett, bízva abban, hogy az ellenőrzést végzőket félrevezethetik.

A pénzügyi nyomozók a hozzávetőleg 168 millió forint értékű cigarettát, a fedőárut és a kamiont lefoglalták. Az ügyben orgazdaság miatt a NAV észak-alföldi pénzügyi nyomozói nyomoznak. A kamion ukrán-magyar kettős állampolgárságú sofőrjét gyanúsítottként kihallgatták.

Forrás: www.nav.gov.hu

Országos Dohányboltellátó Kft.

2016. szeptember 19.