Tájékoztatások

Vezetőváltás az ND Nonprofit Zrt.-nél

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatói pozíciójának betöltésével járó megnövekedett feladatai miatt távozik az ND Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. éléről. Az új vezérigazgató, dr. Esküdt Gábor 2016. július 14-től látja el a társaság vezetését.

Gyulay Zsolt a társaság megalakulásától, 2012 októberétől töltötte be a pozíciót. Irányítása alatt megvalósult a hazai dohánytermék-kiskereskedelem ellenőrzött, a fiatalkorúak dohányzását visszaszorítását célul kitűző átalakulása. Vezetésével 2013. július elején megkezdte működését az új ellenőrzött kiskereskedelmi rendszer, mely számos előnye közül kiemelendő a fiatalkorúak védelme, a dohányzók szakszerű kiszolgálása, a kiskereskedelmi értékesítés volumen és érték szerinti követése.

A Hungaroring vezetőjeként Gyulay Zsolt a továbbiakban több figyelmet kíván fordítani a jövőbeni fejlesztésekre, melyek keretében teljes körűen megújulhat a társaság kezelésében lévő infrastruktúra és olyan minőségi szolgáltatások jöhetnek létre, melyek egy korszerű nemzetközi versenypálya elvárásainak is megfelelnek.

A fejlesztési miniszter a megüresedett vezérigazgatói tisztség betöltésére dr. Esküdt Gábort nevezte ki. A jogász végzettségű szakember széleskörű, közel két évtizedes vám-, jövedéki és adózási ismeretekkel, tapasztalatokkal rendelkezik.

Forrás:

(Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Kommunikációs Főosztály)

2016.július 19.