Tájékoztatások

Tájékoztatás az átmeneti intézkedések fenntartásáról - FRISSÍTVE

Tisztelt Partnereink!

A 2015. december 7-től élő átmeneti intézkedések - melyek kizárólag az ad-hoc és C+C kiegészítő szolgáltatásokra vonatkoznak – hatására a dohányboltok normál kiszállításai zavartalanul megtörténtek. Habár a megrendelések volumenében megkezdődött a csökkenés, a boltok karácsonyi időszak miatti megnövekedett megrendeléseivel – és a piacon terjedő rémhírek miatt - még így is jelentős többletterhelés van rendszerünkön. A normál kiszállításokat és a zavartalan ellátást biztosítandó a már ismert intézkedéseket továbbra is életben tartjuk, bízva abban, hogy hamarosan feloldhatjuk ezeket, továbbá a dohányboltok visszajelzése alapján jelentős adminisztrációs és logisztikai többletterhet okoz az, hogy a boltok több megrendelésben hagyják jóvá árú igényüket mert ezáltal akár több kiszállítás is érkezhet az adott napon, illetve minden megrendelésnek külön szállítólevele és számlája készül el – pedig a rendszer célja (a korábbi követelményektől mentes árurendelés lehetősége mellett) éppen az egyszerűsítés lenne (egy kiszállítás az összes szükséges terméknek, egy számla, könnyebb kezelhetőség stb.), Annak érdekében, hogy megkönnyítsük a boltok működését, és felgyorsítsuk a kiszállítási folyamatot, a rendszer beállításait úgy módosítjuk az ünnepek ideje alatt, hogy a kiszállítási napjára a kiskereskedő egyszer hagyhat jóvá megrendelést. A megrendeléseken belül mennyiségi korlátozást továbbra sem vezetünk be; mindenki vásárolhat tetszőlegesen, a dohánybolt hitelkeretéig.

Ennek megfelelően:

  • A kiskereskedőknek a normál kiszállítási napokra, délelőtt 12 óra helyett reggel 8 óráig kell a bolt vagy boltok megrendelését - jóváhagyottan – leadnia.
  • Cash&Carry üzleteinkben rendelési darabszám limit lesz beállítva vagyis, csak bizonyos mennyiségű C+C megrendelést fogunk felvenni minden nap, és a rendelés leadási határidejét 12:00-ra módosítjuk az összes logisztikai központunkban. A limit elérését követően nem lesz lehetőség C+C megrendelést leadni. Amennyiben Ön sikeresen le tudott adni ilyen rendelést, abban az esetben az árut – a szállítólevél-visszaigazolás megérkezését követően - természetesen elviheti. Árumennyiség vételi korlátozás továbbra sincs!
  • Az Ad-hoc megrendelések felvételét és kiszállítását szüneteltetjük továbbra is az egész országban.

Az intézkedések feloldásáról azonnal tájékoztatjuk Önöket!

Megértésüket megköszönve, tisztelettel:

Országos Dohányboltellátó Kft.

Budapest, 2015. december 11.