Hatósági hírek

Átalakított járműbe cigarettát, bőröndökbe tisztaszeszt rejtettek Röszkén

A NAV munkatársai egy magyar autó ellenőrzésekor 1 048 doboz adózatlan cigarettát, míg egy német kocsi vizsgálatánál 120 liter tisztaszeszt találtak Röszkén.

A magyar nő úgy nyilatkozott, hogy bejelenteni való árut nem visz magával.

A pénzügyőrök a nyilatkozatot elfogadták, de kockázatelemzés alapján a jármű tüzetes ellenőrzése  mellett döntöttek. A tételes vizsgálaton, a gépkocsi mindkét oldali küszöbéből, az első és hátsó lökhárítójának átalakított rekeszeiből, összesen 1 048 doboz Pall Mall márkájú adózatlan cigaretta került elő.

Fennakadt az ellenőrzésen annak a német autónak a német sofőrje és utasa is, akik a pótkerék helyére, valamint két bőröndbe 48 doboz adózatlan cigarettát és 120 liter tisztaszeszt rejtettek.

A 2,25 millió forint értékű cigaretta és tisztaszesz szállítmányt a pénzügyőrök lefoglalták, a két ügyben költségvetési csalás miatt tett feljelentés mellett összesen 4,5 millió forint bírságot is kiszabtak.

Forrás: www.nav.gov.hu

Országos Dohányboltellátó Kft.

2019.05.28.

Kilencmillió forintot érő cigit hagytak hátra

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Szabolcs megyei pénzügyőrei összesen kilencmillió forint értékű csempészcigarettát foglaltak le.

A májusi esős időjárás sem tartotta vissza azokat a cigarettacsempészeket, akik összesen 789 karton cigarettát hagytak hátra menekülés közben Beregdarócnál. A pénzügyőrök és a rendőrök az esős idő ellenére egy többfős, a zöldhatárban kartonokat cipelő csoportra figyeltek fel, akik a NAV munkatársainak felszólítására visszaszaladtak Ukrajnába, hátrahagyva csomagjaikat.

A pénzügyőrök a dohányt lefoglalták és ismeretlen elkövető ellen költségvetési csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt feljelentést tettek. Nyomozó Hatóságnál.

Forrás: www.nav.gov.hu

Országos Dohányboltellátó Kft.

2019.05.20.

Archívum