Hatósági hírek

5 000 doboz cigit rejtett az átalakított alváz

A NAV munkatársai egy szerb autó ellenőrzésekor 5 000 doboz adózatlan cigarettát találtak Röszkén.

A pénzügyőrök egy szerb autót ellenőriztek Röszkén. A szerb sofőr nem jelentett be vám- és adóköteles árut.

A pénzügyőrök a nyilatkozatot elfogadták, azonban a járművet szúrópróbaszerűen átvizsgálták. Az ellenőrzésen a NAV munkatársai az álvázon házilag kialakított rejtekhelyet találtak, ahonnan összesen 5 000 doboz, Mac márkájú adózatlan cigaretta került elő.

A több mint nyolcmillió forint értékű adózatlan füstölnivalót a NAV munkatársai lefoglalták. A 16 millió forintot meghaladó bírság kiszabása mellett a pénzügyőrök költségvetési csalás miatt a sofőrrel szemben feljelentést tettek.

Forrás: www.nav.gov.hu

Országos Dohányboltellátó Kft.

2020. október 13.

Rendszám nélküli kisbuszban szállította a dohányt

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai 311 kilogramm vágott dohányt és megközelítőleg másfél tonna leveles dohányt foglaltak le Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében.

A pénzügyőrök Kékcsén, közúton ellenőriztek egy rendszám nélkül közlekedő mikrobuszt. A járművet a NAV munkatársai átvizsgálták, a raktérben vágott- és leveles dohányra, illetve egy vágógépre bukkantak. A sofőr lakhelyén is vizsgálódtak a pénzügyőrök, ahol további, vágásra előkészített több száz kilogramm leveles dohányt találtak.

A mintegy másfél tonna, megközelítőleg 31 millió forintot érő füstölnivalót a NAV munkatársai lefoglalták, a tulajdonos ellen pedig költségvetési csalás miatt feljelentést tettek a NAV pénzügyi nyomozóinál.

Másfél tonna dohányból mintegy 70 ezer doboz cigarettát állíthattak volna elő.

Forrás: www.nav.gov.hu

Országos Dohányboltellátó Kft.

2020. október 8.

 

Archívum