Hatósági hírek

Régi csempésztrükk a határon

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai az ukrán határszakaszon egy hét leforgása alatt többször is régi csempésztrükkel találkoztak. 

Még mindig előfordulnak régi trükkel próbálkozó cigarettacsempészek a határon. Szinte minden határátkelőhelyen próbálkoznak régi csempészmódszerekkel. Az autók ellenőrzésekor a pénzügyőrök az első ülésekben, az ülések előtti taposólemezek alatt, kárpit alatt, valamint mikrobuszoknál a padlóban kialakított rejtekhelyeken mintegy 1 900 doboz, 2,5 millió forint értékű adózatlan cigarettát találtak az ukrán határszakaszon egy hét leforgása alatt.

A NAV munkatársai a sofőrök ellen költségvetési csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt feljelentést tettek, a füstölnivalót és a járműveket lefoglalták. 

Forrád: www.nav.gov.hu

Országos Dohányboltellátó Kft.

2019. április 15.

Alufóliába tekert cigarettát rejtett a hűtőtáska

A NAV munkatársai egy szerb autó ellenőrzésekor 290 doboz adózatlan cigarettát találtak Röszkén.

A sofőr és utasa úgy nyilatkozott, hogy bejelenteni való árut nem visznek magukkal.

A pénzügyőrök a nyilatkozatot elfogadták, de az autóban túl sok csomagot láttak, ezért tüzetes ellenőrzés mellett döntöttek. A tételes vizsgálaton, több hűtőtáskából, az élelmiszerek alá rejtve, alufóliába csomagolva, összesen 290 doboz különböző márkájú adózatlan cigaretta került elő.

A több százezer forint értékű füstölnivalót a NAV munkatársai lefoglalták, az ügyben költségvetési csalás miatt tett feljelentés mellett megközelítőleg egymillió forint bírságot is kiszabtak. 

Forrás: www.nav.gov.hu

Országos Dohányboltellátó Kft.

2019. március 25.

 

Archívum