Hatósági hírek

Autójukat hátrahagyva menekültek a cigicsempészek

A NAV pénzügyi nyomozói több mint nyolcezer-ötszáz doboz cigarettát foglaltak le abból az autóból, amit vezetője és utasa a rendőrök elől menekülve hagyott hátra Besenyőtelek határában.

A rendőrjárőrök épp ellenőrzésre akarták kivezetni az autópályáról a személygépkocsit, amikor az menekülőre fogta, és egy földútra letérve el is hagyta üldözőit. Az autót alaposan összetört állapotban találták meg a rendőrök egy fás-bokros területen, ekkorra már a sofőrnek és utasának is nyoma veszett.

Az autóban nagy mennyiségű ukrán cigaretta volt, ezért értesítették a NAV járőreit és pénzügyi nyomozóit.

A nyomozók a kocsiból nyolcezer-ötszáz doboz cigarettát foglaltak le, a járműben talált hiányos iratok alapján azonban csak azt sikerült megállapítani, hogy az autó egy gazdasági társaság nevén van, az üzemben tartó személy kilétére nem derült fény. A nyomozás további feladata azt kideríteni, ki is használta ténylegesen a csempészjárművet.

A hátrahagyott cigaretta kiskereskedelmi értéke közel tizenegymillió forint. Ha ezt a mennyiséget sikerült volna piacra dobni, öt és fél millió forint kár érte volna az államot a jövedékiadó-bevétel kiesése miatt.

A NAV jövedéki termékre elkövetett orgazdaság miatt ismeretlen tettes ellen nyomoz.

 

Forrás: www.nav.gov.hu

 

Országos Dohányboltellátó Kft.

2018. október 8.

15 milliónyi dohányt „raktak” a nyári konyhába

Több mint 15 millió forint értékű fogyasztási dohányt foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei Észak-Magyarországon.

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei családi ház nyári konyhájának padlóját szinte teljes egészében vágott dohány borította. Még az ajtót is alig lehetett kinyitni a sok szárítás alatt lévő dohánytól. Összesen 190 kilogramm, több mint 15 millió forint értékű fogyasztási dohányt szedtek össze a padlóról a pénzügyőrök.

A ház tulajdonosát is „meglepte” a látvány. Azt állította ugyanis, hogy nem tudja, hogyan került a házukba az illegális áru. Elmondta, hogy a nyári konyha kulcsát a tornác padlóján tartják, bárki elvehette azt és bevihette hozzájuk a milliós árut.

Az illegális dohányt a NAV munkatársai lefoglalták, a nő ellen pedig orgazdaság miatt kezdeményeztek eljárást a pénzügyi nyomozóknál.

 

Forrás: www.nav.gov.hu

 

Országos Dohányboltellátó Kft.

2018. szeptember 21.

Archívum