Hatósági hírek

Gumiabroncsba rejtette a dohányt

30 kilogramm, mintegy 2,5 millió forint értékű vágott dohányt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai egy ózdi családi házban.

A NAV munkatársai a családi ház átvizsgálásakor, a spájz egyik szekrénye mögött rejtett ajtót találtak. Itt tárolta a ház tulajdonosa a használaton kívüli gumiabroncsokat. Ezek belsejében a pénzügyőrök fél kilogrammos csomagokra kiporciózott vágott dohányt találtak.

A NAV munkatársai a 30 kilogramm, 2,5 millió forint értékű dohányt lefoglalták, a férfi ellen pedig orgazdaság miatt büntetőeljárást kezdeményeztek a pénzügyi nyomozóknál.

Forrás: www.nav.gov.hu

Országos Dohányboltellátó Kft.
2019. október 3.

Kétmillió forintot érő cigit szimatolt ki Gigi

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai Záhonynál egy kisbuszban csaknem 1 500 doboz adózatlan cigarettát találtak.

Egy ukrán kisbusz 8 utasával jelentkezett belépésre Záhonynál. A járművet Gigi, a cigarettakereső kutya is átvizsgálta, aki pozitív jelzést adott.

A pénzügyőrök a tetőlemezt megbontva cigarettacsempészetre házilag kialakított rejtekhelyet találtak. A kisbusz tetőszerkezete alatt 1 500 doboz, kétmillió forint értékű adózatlan dohány lapult.

A NAV munkatársai a sofőr ellen költségvetési csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt feljelentést tettek, a füstölnivalót és a járművet lefoglalták.

Forrás: www.nav.gov.hu

Országos Dohányboltellátó Kft.
2019.

Archívum