Hatósági hírek

11 millió forintot érő cigi hevert a Tiszánál

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Szabolcs megyei munkatársai összesen 11 millió forint értékű csempészcigarettát foglaltak le.

A pénzügyőrök a zöldhatárban, a Tisza töltése melletti erdős, dús aljnövényzetes területen több gyanús, cigarettacsempészetre is használt 22 fekete kartondobozt találtak. A dobozokban összesen 11 ezer doboz adózatlan dohány rejtőzött.  A dobozokat feltehetően egy korábbi ellenőrzés miatt hagyhatták hátra cigarettacsempészek.

A pénzügyőrök a 11 millió forintot érő füstölnivalót lefoglalták és ismeretlen elkövető ellen költségvetési csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt feljelentést tettek.

Forrás: www.nav.gov.hu

Országos Dohányboltellátó Kft.
2019. október 29.

Hat táskába rejtette a csempészcigarettát

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai Beregsuránynál egy autóban több mint 1 800 doboz adózatlan cigarettát találtak.

A pénzügyőrök egy magyar gépkocsit és annak sofőrjét ellenőrizték Beregsuránynál. A NAV munkatársai az autó átvizsgálásakor a csomagtartóban és utastérben lévő poggyászokban és kézitáskában több mint 1 800 doboz, 2,5 millió forint értékű adózatlan cigarettát találtak.

A pénzügyőrök a füstölnivalót és az autót lefoglalták, a sofőr ellen pedig költségvetési csalás bűntett elkövetésének gyanúja miatt feljelentést tettek.

Forrás: www.nav.gov.hu
Országos Dohányboltellátó Kft.
2019. október 25.

Archívum