Hatósági hírek

Mintegy 20 millió forintot érő cigi egy nap alatt Szabolcsban

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Szabolcs megyei munkatársai egy napon, két helyszínen megközelítőleg 20 millió forint értékű cigarettát találtak.

A pénzügyőrök a 4-es számú főúton ellenőriztek egy német rendszámú autót. A jármű utas- és csomagterében összesen több mint 10 ezer doboz adózatlan cigarettát találtak. 

Közúti ellenőrzésen tartóztatták fel ugyanazon a napon, Jándon azt az autóst, akinek kocsijában több mint 2 700 doboz dohányt találtak a NAV munkatársai.

A pénzügyőrök a mintegy 20 millió forint értékű füstölnivalót és az autókat lefoglalták. A járművezetők ellen pedig költségvetési csalás elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítottak.

Forrás: www.nav.gov.hu

Országos Dohányboltellátó Kft.

2020. szeptember 18.

Szigetelőnek álcázták a cigit

Egymilliárd forint kárt okozott a költségvetésnek az a cigarettacsempész- és orgazdahálózat, amit Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében számolt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). A bűnbandák működéséhez egymillió doboz cigi köthető,  8 elkövető már letartóztatásban van.

 A határmenti orgazdák az adózatlan ukrán cigarettát fedőáru, elsősorban polisztirol szigetelőanyag között szállították.

A rajtaütéskor negyvenegy pénzügyi nyomozó, illetve pénzügyőr tizenhat helyszínen tartott házkutatást. Csempészeket, szállítókat, orgazdákat, valamint a bűnbanda vezetőit is sikerült elfogni. 11 személyt gyanúsítottként hallgattak ki, közülük 8 elkövető letartóztatásban van.

A pénzügyi nyomozók bizonyítékként cigarettát, adó-vevő készülékeket, gépjárműveket, illetve készpénzt is foglaltak.

A NAV bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás és orgazdaság miatt nyomoz.

Forrás: www.nav.gov.hu

2020. szeptember 8.

Archívum