Tájékoztatások

ODBE Tájékoztatás - A 2020. június 15-én hatálybalépő módosított kiskereskedelemi ÁSZF-ről

Tisztelt Partnerünk!

Az Országos Dohányboltellátó Kft. 2015. november 2-án kihirdetett általános szerződési feltételeit az ÁSZF IV.1.3. pontja alapján, 2020. június 15-i dátummal módosítja. A módosításra az alábbi okok miatt van szükség:

- Az ember- és ellátásbiztonság növelése érdekében március elején felfüggesztettük a C+C vásárlások lehetőségét. Ahhoz, hogy újraindíthassuk ezt a szolgáltatásunkat, figyelembe vettük a közvetlen és közvetett kontaktusok számának ajánlott csökkentését. Azért, hogy ennek megfeleljünk, és az Önök, valamint kollégáink egészségét is jobban tudjuk védeni, a C+C boltokban kötelező lesz a maszk viselése, a kártyás fizetés lehetőségét pedig felváltja az azonnali előre utalás. Mindezzel párhuzamosan bejelentjük, hogy a C+C boltokat 2020. június 15-e, hétfői dátummal újra kinyitjuk.

A C+C vásárlás új folyamata:

A bankrendszerben országosan március 2-án indult szolgáltatásnak és vállalatunk fejlesztéseinek köszönhetően kifejezetten a C+C vásárlásoknál az azonnali utalásokat egy új ODBE bankszámlaszámra kell utalni, mely szintén az OTP Bank-nál van vezetve:

  • Ennek azonosítója: 11735005-20578864

  • Amennyiben erre a számlaszámra érkezik az utalás úgy az gyorsabban kerül könyvelésre, mint más befizetések. Felhívjuk figyelmüket, hogy ez az eljárás csak a C+C vásárlásokra érvényes és csak abban az esetben tudjuk vállalni a gyorsabb C+C kiszolgálást, ha erre a számlaszámra érkezik az utalás.

  •  A vásárlás menete: 

    - Ön lead egy C+C megrendelést 

    - A megrendelés feldolgozását követően kapni fog  egy árukiszedési visszaigazolást – ahogy eddig is - és egy számlaértesítőt, ami alapján a megrendelés összegét elutalja a fenti speciális bankszámlaszámra a szokásos azonosítókkal. Kérjük itt még ne induljon el logisztikai központunkba. 

    - Az összeg beérkezését követően pénzügyi osztályunk feldolgozza azt és jóváírja, erről pedig kapni fog egy Befizetési Igazolást e-mailben. Kérjük, csak az után induljon el logisztikai központunkba miután ezt a levelet megkapta.

    - Hogy a folyamatot segítsük, az első időszakban Ügyfélszolgálatunk minden C+C megrendelést leadó Partnerünket keresni fogja telefonon, amikor az áru átvehető. 

    - A C+C boltban sem tételes átvétel, sem egyéb közvetlen vagy közvetett kontaktus nem történik a ládák átadását – átvételét kivéve. 

    - A fentebbi folyamatoknak köszönhetően a megrendelés átvételekor a C+C helyiségekben töltött idő csökkenni fog. Valamennyi óvintézkedést betartva a jövőben is arra fogunk törekedni, hogy Önök és kollégáink is a lehető legbiztonságosabb környezetben végezhessék munkájukat.

    - Mivel a C+C Raktárakban történő vásárlások az ellátási szolgáltatás kiegészítő szolgáltatásai, amely lehetővé teszi az esetleg elmaradt rendelési tételek kiegészítését, korrekcióját, valamint az ODBE Kft. elkötelezett a cigaretta és egyéb dohánytermékek csempészete elleni harcban, ezért a dohányboltok naponta egy alkalommal tudnak a hatálybalépést követően bruttó 3 millió forint értékben megrendelést C+C rendelést leadni.

    - A jogszabályi megfelelőséghez szükséges pontosítások

    - Egyéb technikai és folyamat pontosítások

 Az alábbi pontok érintettek a változásban: 

  1. I.6.13.
  2. I.6.14.
  3. I.6.15.
  4. II.1.8.
  5. II.1.9.
  6. II.2.3.
  7. II.2.6.
  8. II.3.1.
  9. II.3.2.
  10. II.3.3.
  11. II.3.4.
  12. II.3.6.
  13. II.3.7.
  14. II.4.1.
  15. II.4.2.
  16. II.4.6.
  17. II.4.10.
  18. III.5.1.
  19. IV.9.5.

A módosult ÁSZF elfogadásáról külön nem kell nyilatkozni.

Amennyiben tisztelt Partnerünk a módosításokat nem fogadja el, úgy az ÁSZF IV. 1.1-4. pontjaiban meghatározottak szerint – és csak abban a formában – van lehetősége a szerződés felmondásával élni.

A kiskereskedelmi általános szerződési feltételeket teljes és egységes formájában a lenti linken tudja megtekinteni és letölteni.

A módosított ÁSZF hatálybalépéséig mindkét dokumentum elérhető weboldalunkon.


Tisztelettel:

Országos Dohányboltellátó Kft.

2020. május 15.