Archívum

Interjú a Tobacco Magazinban

Ügyvezető igazgatóink, Jászter Csaba és Peho Árpád év végi nagyinterjút adtak a Tobacco Magazinnak, melyben összegezték a hamarosan mögöttünk álló évet, valamint megosztották várakozásaikat a 2023-as évvel kapcsolatban.

Lépéseink a Zöld Iroda címért!

Mit tehet egy cég a környezetvédelemért? Hogyan ösztönözhetjük kollégáinkat is a környezettudatosságra? Legújabb cikkünkben bemutatunk néhány lépést, amit az Országos Dohányboltellátó Kft. tesz a Zöld Iroda címért.

A 2017. január 1-től hatályos ÁSZF

Tisztelt Partnereink!

Mellékelten olvashatják a 2017.01.01-én hatályba lépett kiskereskedelmi általános szerződési feltételeket. A változásokról minden koncesszió tulajdonost elektronikus úton is tájékoztattunk. 

Tisztelettel:

Országos Dohányboltellátó Kft.

2017.01.01.

 

ODBE Tájékoztatás - ÁSZF-módosítás

Tisztelt Partnereink!

Jövő héten szerdán, azaz 2016. november 16-án, a 2017. január 1-el hatályba lépő törvényi változások miatt szükséges az általános szerződési feltételek több pontjának technikai módosítása.

Minden egyéb tudnivalót a jövő heti levelünk fog tartalmazni.

Üdvözlettel,

Országos Dohányboltellátó Kft.

2016. november 11.

Tájékoztatás - IT karbantartás pénteken

Tisztelt Partnereink!

Megrendelési kezelőfelületük e hét pénteken (2016. október 7.) 17:00 és 19:00 között az új, megrendelés-leadást könnyítő fejlesztések miatt nem lesz elérhető, részletek a "Tovább" mögött.

Technikai információ - Számítástechnikai karbantartás

Tisztelt Partnereink!

Ezúton szeretnénk tájékoztatni Önöket, hogy 2016. július 30-án, szombaton este 20:00 és 24:00 óra között karbantartási munkálatokat végzünk a központi számítástechnikai rendszerünkben, amely idő alatt előfordulhat, hogy nem fognak tudni belépni a megrendelési kezelőfelületre, vagy nem fognak tudni megrendelést leadni. A kellemetlenségek elkerülése érdekében kérjük, megrendelésüket a jelzett időszak előtt vagy után adják le.

Tisztelettel:

Országos Dohányboltellátó Kft.

2016. július 27.

Technikai információ - útlezárás a vecsési logisztikai központnál - Frissítve!

Tisztelt Partenerink!

A Lincoln úti aluljáró útpályájának ágyazati rétegét kb. 70 cm vastagságban kiszedték és kicserélték, továbbá az útpályában lévő vízelvezető aknákat is helyreállították, ezt követően betonozási munkálatok zajlottak.
Hamarosan sor kerül a végleges aszfaltréteg terítésére is, ehhez meg kell várni a beton megfelelő szilárdságának elérését.

A Polgármesteri Hivatal tájékoztatása szerint  2016. szeptember 1-jétől nyitják meg a autó- és a kamionforgalom előtt az aluljárót.

Az útszakasz lezárásának feloldásáig telephelyünket a mellékelt térkép alapján, a Lőrinczi útról nyíló hátsó bejáraton tudják megközelíteni.

Tisztelettel:

Országos Dohányboltellátó Kft.

2016. augusztus 22.

Vezetőváltás az ND Nonprofit Zrt.-nél

Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatói pozíciójának betöltésével járó megnövekedett feladatai miatt távozik az ND Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. éléről. Az új vezérigazgató, dr. Esküdt Gábor 2016. július 14-től látja el a társaság vezetését.

Gyulay Zsolt a társaság megalakulásától, 2012 októberétől töltötte be a pozíciót. Irányítása alatt megvalósult a hazai dohánytermék-kiskereskedelem ellenőrzött, a fiatalkorúak dohányzását visszaszorítását célul kitűző átalakulása. Vezetésével 2013. július elején megkezdte működését az új ellenőrzött kiskereskedelmi rendszer, mely számos előnye közül kiemelendő a fiatalkorúak védelme, a dohányzók szakszerű kiszolgálása, a kiskereskedelmi értékesítés volumen és érték szerinti követése.

A Hungaroring vezetőjeként Gyulay Zsolt a továbbiakban több figyelmet kíván fordítani a jövőbeni fejlesztésekre, melyek keretében teljes körűen megújulhat a társaság kezelésében lévő infrastruktúra és olyan minőségi szolgáltatások jöhetnek létre, melyek egy korszerű nemzetközi versenypálya elvárásainak is megfelelnek.

A fejlesztési miniszter a megüresedett vezérigazgatói tisztség betöltésére dr. Esküdt Gábort nevezte ki. A jogász végzettségű szakember széleskörű, közel két évtizedes vám-, jövedéki és adózási ismeretekkel, tapasztalatokkal rendelkezik.

Forrás:

(Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, Kommunikációs Főosztály)

2016.július 19.

Károsultak jelentkezését várjuk!

Tisztelt Partnereink!

Az ODBE várja azon dohányboltosok jelentkezését, akik a hamis tájékoztató levél alapján készpénzt fizettek be vagy utaltak el az abban szereplő bankszámlaszámra.

Ennek bizonyításához, kérjük küldje el részünkre vagy a banki befizetést igazoló  vagy az átutalási megbízást igazoló bizonylatot, ugyanis ezek, rendőrség felé történő továbbításával megkönnyíthetjük a nyomozóhatóság munkáját.

 A jelentkezéseket az: ugyfelszolgalat@odbe.hu címre várjuk, a tárgyba pedig legyenek kedvesek beleírni hogy: „Károsult”

Tisztelttel:

ODBE Kft.

2016.május 30.

Csalási kísérlet! - Figyelem

Csalási kísérlet az Országos Dohányboltellátó Kft. nevében!

Az ODBE Kft. nevében penz_ugy@odbe.hu e-mail címről küldenek ismeretlen személyek hamis tájékoztató levelet arról, hogy megváltozott az ODBE Kft. bankszámlaszáma.

A levélben azt írják, hogy megváltozott az ODBE bankszámlaszáma és ezért ezentúl oda kell utalniuk Partnereinknek, valamint mellékelnek egy hamis banki szerződést is. A levél átverés! Kérjük kedves Partnereinket, hogy átutalásaikat továbbra is az ÁSZF-ben közzétett és meghatározott bankszámlaszámra teljesítsék, ahogyan eddig is.

Bankszámlaszám illetve egyéb adatok megváltoztatása kizárólag az ÁSZF módosításával lehetséges, melynek pontosan meghatározott menete van.

Amennyiben nem biztos abban, hogy a kézbesített számla, elektronikus számla, vagy bankszámlaváltozásról szóló értesítés valóban az ODBE-től származik, illetve bármilyen eltérést tapasztal az eddigi ODBE által kibocsátott számlákhoz és tájékoztató levelekhez képest, kérjük, azonnal értesítse Ügyfélszolgálatunkat az alábbi elérhetőségeken:

info@odbe.hu vagy 06-1-444-51-44

Ismeretlen tettes ellen a szükséges jogi lépéseket megtettük.

Tisztelettel:

Országos Dohányboltellátó Kft.

  1. május 30.

 

ODBE tájékoztatás átmeneti technikai problémáról

Tisztelt Partnereink!

Mint azt a rendelési kezelőfelületükön láthatták, az elmúlt pár órában technikai okok miatt nem voltak elérhetőek a csütörtöki és pénteki túra szerinti rendelési időpontok. A probléma megoldásán dolgozunk, hamarosan újra elérhetővé válik a rendszer. Ezzel összefüggően az Ügyfélszolgálat működését a mai napon 18:00-ig meghosszabbítottuk, keressék Őket bizalommal.

Az esetleges kellemetlenségért szíves elnézésüket kérjük.

Tisztelettel:

Országos Dohányboltellátó Kft.

2016. május 24.

Új logisztikai központtal bővülünk!

Tisztelt Partnereink!

 

Nagy örömmel tájékoztatjuk Önöket,  – mint azt korábbi híradásinkból megtudhatták – Vállalatunk új logisztikai központtal bővül, Dunakeszi Pallag utca 7. szám alatt, 2016. május 27-től. Az új depónak köszönhetően egyszerre tudjuk logisztikai folyamatainkat egyszerűsíteni, valamint szolgáltatásaink színvonalát tovább emelni. A gyakorlatban ennek köszönhetően sűrűbb kiszállítási gyakoriságot, gyorsabb C+C szolgáltatást tudunk biztosítani és – szintén az új központnak köszönhetően – megszűnik a kéthetenkénti kiszállítási gyakoriság, így minden dohányboltba legalább hetente egyszer el fogunk jutni 2016. május 30-tól kezdődően. Az új kiszállítási időpontokról mindenkit aki érintett, e-mailben és telefonon is tájékoztatunk.

Esetleges kérdése esetén kérjük, bizalommal keresse Ügyfélszolgálatunkat.

Üdvözlettel:

Országos Dohányboltellátó Kft.

2016. május 18.

Ügyfélszolgálati tájékoztatás

Tisztelt Partnereink!

 

Technikai okoból 2016. május 5-én csütörtökön 11:00 és 16:00 között Ügyélszolgálatunk korlázott módon lesz elérhető, előfordulhat, hogy a várakozási idő megnő.

Az esetleges kellemetlenségért szíves elnézésüket és megértésüket kérjük.

Köszönettel:

Országos Dohányboltellátó Kft.

2016. május 4.

Gyorsabban lehet betörni a magyar dohánypiacra, mint korábban! - Interjú

A Magyar Idők pénteki (2016.05.27.) számában ügyvezető igazgatóink egy oldalas interjút adtak az ODBE eddigi működéséről, az új, Dunakeszin létesített logisztikai központunkról valamint, hogy ezek a folyamatok hogyan könnyítik tovább, a dohányboltok helyzetét az új dohánykiskereskedelmi rendszerben.

Tájékoztatás az átmeneti intézkedések fenntartásáról - FRISSÍTVE

Tisztelt Partnereink!

A 2015. december 7-től élő átmeneti intézkedések - melyek kizárólag az ad-hoc és C+C kiegészítő szolgáltatásokra vonatkoznak – hatására a dohányboltok normál kiszállításai zavartalanul megtörténtek. Habár a megrendelések volumenében megkezdődött a csökkenés, a boltok karácsonyi időszak miatti megnövekedett megrendeléseivel – és a piacon terjedő rémhírek miatt - még így is jelentős többletterhelés van rendszerünkön. A normál kiszállításokat és a zavartalan ellátást biztosítandó a már ismert intézkedéseket továbbra is életben tartjuk, bízva abban, hogy hamarosan feloldhatjuk ezeket, továbbá a dohányboltok visszajelzése alapján jelentős adminisztrációs és logisztikai többletterhet okoz az, hogy a boltok több megrendelésben hagyják jóvá árú igényüket mert ezáltal akár több kiszállítás is érkezhet az adott napon, illetve minden megrendelésnek külön szállítólevele és számlája készül el – pedig a rendszer célja (a korábbi követelményektől mentes árurendelés lehetősége mellett) éppen az egyszerűsítés lenne (egy kiszállítás az összes szükséges terméknek, egy számla, könnyebb kezelhetőség stb.), Annak érdekében, hogy megkönnyítsük a boltok működését, és felgyorsítsuk a kiszállítási folyamatot, a rendszer beállításait úgy módosítjuk az ünnepek ideje alatt, hogy a kiszállítási napjára a kiskereskedő egyszer hagyhat jóvá megrendelést. A megrendeléseken belül mennyiségi korlátozást továbbra sem vezetünk be; mindenki vásárolhat tetszőlegesen, a dohánybolt hitelkeretéig.

Az Országos Dohányboltellátó Kft. közleménye

Az Országos Dohányboltellátó Kft. (ODBE) tájékoztatja a közvéleményt és a dohánytermék-kiskereskedőket, hogy a dohányellátás továbbra is zavartalanul működik. A rémhírkeltés mindössze néhány dohánycég érdekét szolgálhatta, akik közül egyesek – mint arra ma is példát szolgáltattak – nyilvánvalóan azt tűzték ki célul, hogy a rendszeren belülről próbálják meg akadályozni a kiskereskedők zavartalan kiszolgálását.

Figyelem - Áramkimaradás a pécsi logisztikai központban! - FRISSÍTVE

Tisztelt Partnereink!

Váratlan szolgáltatói felújítási és karbantartási munkálatok miatt pécsi logisztikai központunkban áramkimaradás volt tapasztalható. A munkálatok befejeződtek, a számítástechnikai rendszer helyreállt. A mai napon sajnos már nem lehet (2015. december 3.) Cash&Carry rendelést leadni, de a holnaptól (2015. december 4.) a szokásos módon és időben ezt meg lehet tenni.

Kondíciós lista

Tisztelt Partnereink!

Az egyik legnagyobb érdeklődést kiváltó információ az Általános Szerződési Feltételekből, az az ODBE Kft. és a dohányboltok közötti általános pénzügyi konstrukció. Ennek fontos része a kondíciós lista valamint az, hogy a várható fizetési határidő általánosan mindenki számára 14 nap lesz. Mivel az ÁSZF még kialakítás alatt van ezért a közölt adatok tájékoztató jellegűek.

Tájékoztató a szállítási napokról valamint a rendelési tesztfelületről

Tisztelt Partnereink!

Aki a mai napon, 2015. november 6. reggel 8 óráig az általános szerződési feltételeket elfogadta azon Ügyfeleinket e-mailben tájékoztattuk a szállítási napjaikról, azok gyakoriságáról valamint, ahogy azt a korábbiakban ígértük, rendelési tesztfelületet biztosítunk a megrendelés leadások gyakorlásához mindenkinek, aki az ÁSZF-et a fent jelölt időpontig elfogadta.

Tájékoztatás az új dohány-kiskereskedelmi rendszer elindulásáról

Az Országos Dohányboltellátó Kft. október hónapban megkezdte a dohányáru nagykereskedőkkel történő beszállítói szerződések megkötését. A megállapodások – a koncessziós szerződésben előírt versenysemlegességi kötelezettséggel összhangban – minden érintett szerződő fél számára ugyanolyan általános szerződési feltételeket tartalmaznak.

Tájékoztató az Országos Dohányboltellátó Kft. részéről a büntetés-végrehajtási intézményekben dohányárut áruló üzletek valamint a duty free shopok részére

Tisztelt Partnereink!

A „fiatalkorúak dohányzásának visszaszorításáról és a dohánytermékek kiskereskedelméről” szóló 2012. évi CXXXIV. törvény 1.§ (3) bekezdésének értelmében e törvény hatálya nem terjed ki „a dohánytermékek nemzetközi közforgalmú repülőtéren a repülésre nyilvántartásba vett induló utasok tartózkodására szolgáló helyen kialakított, kizárólag nem helyben fogyasztásra történő értékesítést végző üzlet és az üzlet áruellátását biztosító raktár együttes területén, valamint a büntetés-végrehajtási intézetek területén történő kiskereskedelmi értékesítésére.”