Hatósági hírek

Csempészcigi a Dunaparton

Több mint 70 ezer doboz cigarettát foglaltak le a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) nyomozói Komárom-Esztergom megyében két bérelt kisteherautóból. A csempészáru értéke eléri a 105 millió forintot.

Az Esztergomi Rendőrkapitányság járőrei a Duna-parton ellenőrizték azt a lengyel rendszámú bérelt kisteherautót, aminek a rakteréből mintegy 37 ezer doboz zárjegy nélküli cigaretta került elő. A rendőrség átadta az ügyet a NAV nyomozóinak, akik a csempészcigit lefoglalták. A gépkocsit használó ukrán nő ellen orgazdaság miatt indult eljárás, az Esztergomi Járásbíróság elrendelte letartóztatását, tettéért akár 8 év szabadságvesztést is kaphat.  

Időközben azonban a NAV pénzügyőrei is észrevettek egy a városi fürdő parkolójában őrizetlenül hagyott szintén lengyel rendszámú, bérelt kisteherautót, amiben a nyomozók újabb 35 ezer doboz adózatlan cigarettát találtak. A gépkocsi sofőrje ezúttal nem került elő, így a NAV és a rendőrség bűnügyi technikusai ujjnyomokat kerestek, szagmintát és DNS-mintákat rögzítettek.

A nyomozás folytatódik.

Forrás: www.nav.gov.hu

Országos Dohányboltellátó Kft.
2019. augusztus 8.